De Boudoir Studio
Tips 3 tips om gelukkiger te zijn met jezelf
Lingerie fotografie Weert

3 tips om gelukkiger te zijn met jezelf

“Jij bent altijd zo positief”. Dit is wat een volger een aantal weken geleden tegen mij zei. Toen ik er wat langer over nadacht, vond ik het eigenlijk wel bijzonder. Vroeger was ik namelijk heel negatief ingesteld. Ik ging ervan uit dat alles wat ik deed fout zou gaan. Ik was niet goed genoeg. Daar kwam het op neer. Uiteindelijk werd ik gelukkiger door me bewust te worden van mijn gedachten en deze te veranderen.

Mijn cyclus

Nu heb ik nog steeds wel van die dagen dat ik was pessimistischer ben. Voornamelijk in de winterperiode van mijn cyclus. Hè? De wattes? Ja … ik snap dat je niet weet waar ik het over heb.

Onlangs leerde ik namelijk veel meer over mijn cyclus door de ‘Track jouw flow’ training van Kom Weer Tot Rust. Door me hier meer in te verdiepen, snap ik ook waarom ik bepaalde gevoelens heb in bepaalde perioden van mijn cyclus. Je leert jezelf beter begrijpen, wat ook onderdeel uitmaakt van gelukkiger zijn met jezelf. Wil je hier meer over weten? Volgens mij kun je deze training nog steeds aanschaffen voor een paar tientjes. Dus ik zou zeggen: Doen! Wat heb je te verliezen.

Normaal geef je de bonustip op het einde, maar bij deze heb je hem al te pakken.

Oké nu door met de drie tips om gelukkiger te zijn met jezelf.

Tip 1: denk positief

Je bewust worden van je gedachten is stap één van het proces naar meer geluk. Gedachten komen en gaan vanzelf. De kunst is om je bewust te worden van wát je denkt. Een negatieve gedachte schiet al snel door je hoofd. Bijv. wanneer je in de spiegel kijkt en denkt: “Moet je die wallen zien. Wat zie ik er uitgeblust uit”. Wanneer je zulke gedachten hebt, beantwoord deze dan met: “Nee! Dit doe ik niet”. Ikzelf loop dan weg van de spiegel en daarmee is het afgesloten.

Tip 2: vergelijk jezelf niet met anderen

Dit doen we maar al te graag. Met de komst van social media is dit alleen maar gemakkelijker geworden. Nu kun je jezelf niet alleen vergelijken met de mensen op school, je werk, je familie, vrienden en BN-ers uit de Story, maar ook met miljarden andere mensen die alles hebben wat jij niet hebt. 

Dit klinkt heel deprimerend toch? Focus eens op jezelf. Wat heb jij nodig om gelukkiger te zijn? Vast niet zoveel als je denkt. Ontvolg al die mensen die jou een negatief gevoel geven, omring je met mensen die het beste in je naar boven halen en geniet ervan.

Een voorbeeld. Je ziet een foto van een strak afgetrainde vrouw in lingerie. Je zou willen dat je zo’n lichaam had. Je bent in de veronderstelling dat je dan pas écht gelukkig zal zijn.

Kortom: wanneer je obsessief met eten bezig moet zijn, elke dag aan het sporten bent, bepaalde sociale activiteiten daarvoor moet laten en het nooit goed genoeg is.

Ik zeg het nu even heel zwart-wit, maar denk je dat het jou écht gelukkiger gaat maken?

Voor sommige vrouwen misschien wel, maar ik durf erom te wedden dat dit voor de meeste vrouwen niet het geval is.

Natuurlijk draagt gezond eten en genoeg bewegen bij aan je geluksniveau, maar dat wil niet zeggen dat je alleen gelukkig kunt zijn in een strak afgetraind lichaam. Geluk zit net zo goed van binnen.

Tip 3: Praat erover (met een professional)

Ik ben zelf op een punt geweest dat ik moest gaan praten met een professional. Het was een hele stap. Vanuit mijn opvoeding is dat namelijk alleen maar voor watjes en gekken. 

Toen mijn huisarts me doorverwees dacht ik: “Ojee, nu is het dan zover”. Ik zette de vooroordelen aan de kant, want ik wilde mijn probleem oplossen. Ik had moeite om mezelf tot werken aan te zetten, viel na het eten direct in slaap, had nachtmerries etc.

Praten met een onafhankelijk iemand lucht enorm op. Vrijuit kunnen praten, je problemen delen en af en toe even een lekker potje janken. 

Wanneer je depressieve gevoelens hebt, zoek dan hulp. Wat anderen daar dan ook van vinden. Jouw gezondheid en geluk staat voorop. De eerste stap is om naar de huisarts te gaan. Hij/zij kan je daarna doorverwijzen naar een specialist. Je hoeft het niet alleen te doen, maar de eerste stap zal wel door jou gezet moeten worden.

Ik hoop dat dit je inspireert. Sla dit het op om later nog eens terug te kijken. Deel dit artikel zodat we samen nog meer vrouwen kunnen inspireren. Je mag me altijd een bericht of DM sturen over dit artikel. Ik vind het namelijk superleuk om je reactie te lezen en te horen of je er iets aan gehad hebt.

Wil je meer tips op het gebied van zelfliefde lezen? Klik dan hier.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer