De Boudoir Studio
Empowerment 5x tips voor meer zelfliefde
zelfliefde event

5x tips voor meer zelfliefde

Zelfliefde. Wat is het eigenlijk? Zoals het woord al zegt: liefde voor jezelf. We onderschatten vaak hoe belangrijk het is om van jezelf te houden. Zie het als de bekende vergelijking met het zuurstofmasker in het vliegtuig. Je zet eerst je eigen masker op voor je een ander kunt helpen. Noem het een zuurstofmasker, een reddingsvest of iets anders … wat ik bedoel is duidelijk. Maar hoe doe je dat? Meer van jezelf houden.

Natuurlijk zijn er mensen die hier hun specialisatie van hebben gemaakt. Maar mocht je nog niet toe zijn aan een zelfliefde coach, dan heb ik hier enkele tips voor je.

1. Wat betekent zelfliefde voor jou?

Maak eens een lijstje met dingen die maken dat jij liefde voor jezelf ervaart. Is de lijst lang of kort? Hoe langer de lijst, hoe moeilijker het is om van jezelf te houden. Heb je een korte lijst, dan is het eenvoudiger. Ben niet te hard voor jezelf als de lijst lang is. Dat is oké. Wanneer je je meer in dit onderwerp gaat verdiepen en ermee aan de slag gaat, zal je lijst korter worden.

2. Cijfer jezelf niet altijd weg

Het ligt misschien voor de hand, maar dit kan lastig zijn. Vooral als je een zorgzaam type bent, laat je jezelf vaak naar de achtergrond verdwijnen. Ik deed dit zelf vroeger ook. Wat ik wilde, maakte niet uit. Het ging erom dat een ander het naar zijn zin had. Mijn mening vond ik zelf niet belangrijk en hield ik voor mezelf.

Ik heb hieraan gewerkt door te accepteren wat er is, het verleden achter me te laten en me te concentreren op het heden. Ik heb een geweldig leven, een lieve man en mensen om ons heen. Ik check regelmatig hoe ik me ergens bij voel. Heb ik een negatief gevoel? Dan probeer ik dit te benoemen en hier iets aan te doen. Bijv. aan te geven wanneer iets me teveel is. Met een sociale partner trap ik regelmatig voor mezelf op de rem, omdat ik het zelf niet zo goed trek om iedere dag onder de mensen te zijn. Dat is oké en zo ben ik nu eenmaal.

3. Wees milder naar jezelf

Soms is het lastig om complimenten te accepteren. Ben jij iemand die een compliment meteen wegwuifd of ontkracht? Sta er dan eens bij stil dat je dit doet. Laat het compliment binnenkomen, verwerk het en reageer er dan pas op. Zeg ‘dankjewel’.

Zie jij een leermoment alleen maar als een fout? Doe dit niet! Fouten maak je om te leren. Probeer dit te accepteren.

4. Doe dingen die je gelukkig maken

Zorg dat je jezelf goed voelt en de dingen doet die je leuk vindt. Laatst keek ik B&B vol liefde waarin een man vroeg: “Wat is nu iets wat je echt leuk vindt om te doen?”. De vrouw zei toen: “Ik doe alleen maar dingen die ik leuk vindt, dus dat …”. Hoe heerlijk is dat?

Natuurlijk moeten we allemaal wel eens iets doen wat we niet leuk vinden. Maar zorg dat je over het algemeen vooral dingen doet waar je zin in hebt en niet waar je met tegenzin aan begint.

5. Maak tijd voor jezelf

Me-time is zo belangrijk. Wanneer heb je voor het laatst écht iets voor jezelf gedaan? Heb je toen echt van dat moment genoten of niet? Vaak denken we dat we geen me-time verdienen, want we moeten nog zoveel. Leg die to-do list even neer en doe iets waar jij blij van wordt. Een stukje wandelen, een boek lezen, in bad gaan. Wat dan ook. Jij verdient dit!

Selflove Saturday

Op 13 november 2021 organiseer ik een Selflove Saturday bij De Salon in Den Bosch. Een middag waarin jij meer leert over zelfliefde van zelfliefde coach Imke Peters. Daarnaast zal er een make-up workshop worden gegeven en sluiten we af met een superleuke micro-shoot. Wil je meer informatie? Klik dan op de knop hieronder en schrijf je in voor de wachtlijst.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer