De Boudoir Studio
Empowerment Hoe ik mijn onrealistische verwachting bijstelde
Boudoir foto in studio Limburg

Hoe ik mijn onrealistische verwachting bijstelde

Het was dinsdagmiddag toen ik een mailtje ontving van een tv producent of ik mee wilde werken aan een tv-programma. Ik las het nog eens. Ik op televisie? Nee, dat ga ik echt niet doen. De opnames waren namelijk al die zaterdag. Ik hou niet van alles op het laatste moment regelen. Daarnaast was ik bang om te moeten praten op tv. Tommy zat tegenover mij toen ik de mail voorlas en resoluut mijn beslissing maakte.

“Misschien moet je ze het even uit laten leggen. Wat de bedoeling is enzo?” zei Tommy. Hij had gelijk. Ik stuurde terug dat ze me mochten bellen om meer informatie te geven.

De dag erna werd ik gebeld. Na het telefoongesprek besloot ik om er toch voor te gaan. Het enige wat ik moest regelen was een model. Dat moest nog wel lukken (dankjewel Kirsten van Kom weer tot rust). Uit mijn comfortzone en in de spotlight. Dat was best een spannende gedachte. 

Ik kan niet praten

Eén van de belemmerende overtuigingen die ik heb, is dat ik niet kan praten. Niet als in: ik kan geen zinnen formuleren. Jezelf lastig kunnen verwoorden, je mening uiten, zoeken naar woorden. Meer dat soort dingen.

Normaal gesproken bereid ik mijn verhaal voor. Bij dit interview was het de bedoeling dat alles spontaan gebeurde. Leuk voor de interviewer, maar niet voor mij. 

Het interview

Op zaterdag was het zover. Alle spullen uit de studio waren naar een locatie verhuisd in Eindhoven, Kirsten was prachtig gestyled en de filmploeg stond voor de deur.

Oké daar gaan we dan.

Tijdens het interview was ik me bewust van alles om me heen, maar vooral ook van mezelf. Dat maakte het niet gemakkelijker. Mijn gedachten gingen alle kanten op.

“Kijk die man aan als je praat. Niet in de camera kijken. Niet friemelen. Niet aan je haar zitten. Niet met je armen over elkaar.” Maar ook:”Je kunt dit. Als je niet op een woord kan komen, dan is dat oké. Het gaat allemaal goedkomen.”

Voor mezelf voelde het even alsof ik weer tien stappen terug had gezet in mijn zelfvertrouwen. Ik vond het niet per se heel goed gaan op het moment zelf. Maar dat komt omdat ik in dit geval onrealistische verwachtingen van mezelf heb. Ik wil meteen al ergens zijn en tien stappen overslaan om daar te komen.

Onrealistische verwachting

Je kunt niet meteen overal goed in zijn. Er zijn dingen waar je aanleg voor kunt hebben, maar over het algemeen geldt: ”oefening baart kunst”. Zo ook als het gaat om praten voor publiek of (in dit geval) voor een tv-programma.

Ik wilde nee zeggen tegen deze kans, omdat ik er volgens mezelf niet goed in ben. Kortom, ik wilde het uit de weg gaan, omdat ik bang was om te falen.

Op die manier kun je nooit groeien. Daarom besloot ik om het toch te doen. Wat is nou het ergste wat kan gebeuren?

Achteraf gezien viel het allemaal best mee. Sterker nog, ik denk er over na om bedrijven te gaan benaderen die mij wellicht willen interviewen. Zo kan ik deze vaardigheid ontwikkelen om uiteindelijk van die onrealistische verwachting iets realistisch te maken.

Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert en vooral: dat jij er iets mee gaat doen. Sla hem op om later nog eens terug te kijken. Deel dit artikel zodat we samen nog meer vrouwen kunnen inspireren. Je mag me altijd een bericht of DM sturen over dit artikel. Ik vind het namelijk superleuk om je reactie te lezen en te horen of je er iets aan gehad hebt.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer