De Boudoir Studio
Tips 3 Tips om uit je comfortzone te stappen
Vrouw zit op poef in lingerie

3 Tips om uit je comfortzone te stappen

“Stap uit je comfortzone”. Als je mij een beetje volgt, weet je dat ik dit geregeld zeg. Niet omdat ik vind dat je als een ongeleid projectiel overal “JA!” op moet zeggen, maar omdat ik weet hoe belangrijk het is voor je persoonlijke groei. Het is oké om angsten te hebben. Die hebben we allemaal. Uit je comfortzone stappen gaat vooral over moedig zijn. Besluiten dat iets anders belangrijker is dan je angst.

De comfortzone

Het lijkt alsof alles koek en ei is in de comfortzone. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. De comfortzone staat enkel voor een omgeving, situatie, gedrag etc. waar je aan gewend bent. Dat is waar we ons het liefste bevinden. Op bekend terrein zodat we weten waar we aan toe zijn. Het helpt ons om stress en spanning te vermijden.

Ben jij ooit ergens in blijven hangen, omdat je bang was voor verandering? Die ene relatie, die ene baan. Soms klagen we nog zo hard, maar veranderen we niets. Puur omdat we bang zijn voor het onbekende.

Door uit je comfortzone te stappen, kun je werken aan je persoonlijke en intellectuele groei. Daarnaast is het ook een goede manier om te bekijken of je nog tevreden bent met je huidige situatie en gewoontes. Dat weet je alleen, wanneer je daarvan afwijkt.

1. Doe het stap voor stap

Je hoeft absoluut geen grote stap in één keer te zetten. Kleine stapjes zorgen er juist voor dat de kans groter is dat je uit je comfort zone gaat. Bijv. praat een keer voor een klein groepje mensen tijdens een vergadering. Geef daarna eens een presentatie voor je team. Tenslotte geef je een presentatie voor het hele kantoor.

2. Bedenk wat je ermee wilt bereiken

Uit je comfortzone stappen is eng. Het kan helpen om voor ogen te houden wat je doel is. Bijv. geen angst meer hebben voor publiek spreken, voor je droombaan kunnen gaan, meer vertrouwen hebben in jezelf etc. Als je dit graag genoeg wilt, zal dit altijd belangrijker zijn dan je comfortabele leventje en de angst voor iets nieuws.

3. Veroordeel jezelf niet

Wanneer het je toch iets te spannend wordt en je je terugtrekt uit de nieuwe situatie, hoef je niet teleurgesteld in jezelf te zijn. Soms gaat het goed en soms gaat het minder. De intentie om te groeien en dat je dit probeert is al een mooie stap op zich. 

Was dit inspirerend?

Ik hoop dat dit je inspireert. Sla dit het op om later nog eens terug te kijken. Deel dit artikel zodat we samen nog meer vrouwen kunnen inspireren. Je mag me altijd een bericht of DM sturen over dit artikel. Ik vind het namelijk superleuk om je reactie te lezen en te horen of je er iets aan gehad hebt.

Artikelen en boeken

Wil je meer tips over het vergroten van je zelfvertrouwen? Klik dan hier.

Ik ben een echte boekenwurm en heb dan ook al veel boeken over persoonlijke ontwikkeling gelezen. Wil jij leren hoe je je mindset hierin kunt veranderen. Lees dan eens dit boek Master your mindset van Michael Pilarczyk

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer