De Boudoir Studio
Empowerment 5x tips om aan je zelfvertrouwen te werken
Tips voor meer zelfvertrouwen

5x tips om aan je zelfvertrouwen te werken

Vrouwen vragen mij wel vaker hoe ik zo sterk in mijn schoenen kan staan. Af en toe verwonder ik me over die vraag aangezien ik mezelf niet altijd zo zie. Als iemand met veel zelfvertrouwen. Op sommige momenten voel ik dit zeker, maar op andere momenten ook weer niet. Het ligt een beetje aan het moment en waar het over gaat.

Wat ik wel weet, is dat ik hier de afgelopen jaren enorme stappen in heb gemaakt. Ik ben van een bang vogeltje getransformeerd in een vrouw die weet wat ze wilt en waar ze voor staat.

Zal ik je wat vertellen? Dit kun jij ook zijn! Je moet er alleen wél zelf aan werken.

Ik ga je een aantal tips geven die voor mij goed hebben geholpen. Het heeft niets te maken met iedere dag in de spiegel herhalen hoe geweldig je bent. Niet dat er iets mis mee is, alleen het is lastig te geloven. Vooral in het beginstadium van je reis naar meer zelfvertrouwen. 

Tip 1 – Ben bereid om te veranderen

Werken aan jezelf kan alleen op het punt wanneer je jezelf kotsmoe bent. Tenminste, dat werkt voor mij zo. Op het moment dat ik klaar was met mezelf en bereid was om écht mijn gedrag te gaan veranderen, ging het balletje rollen.

Tip 2 – Kruip uit de slachtoffer rol

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Je kunt blijven hangen in alles wat jou aangedaan is, maar daar kom je geen steek verder mee. Kijk niet naar het verleden, maar waar je naartoe wilt. Wat wil je veranderen?

Een klein voorbeeld. Ik wilde me meer openstellen voor anderen en mijn emotie kunnen tonen. Door mijn verleden, maar ook mijn karakter, was dat voor mij heel lastig. Ik besloot om mijn wantrouwen in de mens achter me te laten en me bewust te focussen op mijn gedrag. Hoe reageer ik op bepaalde situaties en wat kan ik doen om daarin beter te laten blijken of ik enthousiast ben, het leuk vind of juist niet blij ben. 

In eerste instantie voelt dit geforceerd en gemaakt. Na een tijdje voelt het al normaler. Uiteindelijk zal je ontdekken dat het hokje waar je jezelf in geplaatst hebt, voor mij was dit het hokje van een mensenschuw persoon, onjuist is.

Tip 3 – Vallen, opstaan en doorgaan

Er zullen altijd situaties zijn waarin je niet goed weet hoe je moet reageren. Dan reageer je volgens je oude gedragspatroon. Daarna voelt het alsof je drie stappen terugzet als het om je zelfvertrouwen gaat. Dat is helemaal oké. Zolang je er maar niet in blijft hangen. Sta op en ga door waar je gebleven bent. 

Tip 4 – Ga uit je comfort zone

Ja, uit je comfort zone gaan is super eng. Wil je stappen maken? Dan moet je je hier toch overheen zetten. Je zult zien dat je daarna trots op jezelf zult zijn. Dit maakt dat je zelfvertrouwen als een raket omhoog schiet. Een lijstje van dingen die ik deed ondanks dat ik het eng vond:

  • Een boudoir fotoshoot doen
  • In mijn eentje op een sport gaan
  • Nieuwe vriendinnen maken via een app (Vina)
  • Bij mijn oude werkgever een presentatie houden voor mijn collega’s wereldwijd
  • Mijn eigen bedrijf starten

Tip 5 – Probeer jezelf te omarmen

Ik zou willen zeggen: letterlijk en figuurlijk. Al hou ik het zelf bij letterlijk, aangezien ik het gek vind om mezelf te knuffelen. Het zou moeten helpen, maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Daar ben ik denk ik te nuchter voor.

Jezelf accepteren voor wie je bent, lijkt meteen een hele grote stap. Dat is het ook. Kijk daarom niet alleen naar hetgeen waar je uiteindelijk wilt staan. Bedenk welke stappen ertussen zitten. Waar sta je nu? Wat is de volgende stap die je hierin kunt nemen?

Een voorbeeld. Ik was bang om voor publiek te spreken. Mijn eerste stap hierin was om tijdens vergaderingen af en toe wat te zeggen. Zo kon ik dit oefenen op een laagdrempelige manier zonder dat er druk op zat.

Jij bent mooi zoals je bent

Iedereen is anders en dat is prachtig. Jij bent mooi zoals je bent, alleen moet je het zelf nog gaan zien. Zelfvertrouwen is hierin erg belangrijk. Gelukkig kun je hier dus aan werken.

Ik hoop dat deze tips je gaan helpen om aan je zelfvertrouwen te werken. Sla het artikel op om later nog eens terug te kijken. Deel dit zodat we samen nog meer vrouwen kunnen inspireren. Je mag me altijd een bericht of DM sturen over dit artikel. Ik vind het namelijk superleuk om je reactie te lezen en te horen of je er iets aan gehad hebt.

Wil je meer tips lezen? Je vind ze hier.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer