De Boudoir Studio
Tips Twijfel. 3 tips om er mee om te gaan.
Vrouw zit tegen stoel aan en heeft haar handen over elkaar geslagen in twijfel

Twijfel. 3 tips om er mee om te gaan.

Twijfel. Dat hebben we allemaal wel eens. Misschien zelf iedere dag of meerdere keren per dag. Het is een vervelend gevoel als je het lastig vindt om keuzes te maken, je twijfelt aan jezelf en wanneer je hoofd vol zit met gedachten.

Wat zijn dingen die je kunt doen om beter om te gaan met twijfel? Ik geef je een aantal inzichten. Belangrijk hierbij is dat je je wel bewust bent van je twijfel.

Kies of je de Twijfel gedachten wilt geloven of niet

Het is een keuze om mee te gaan in je twijfel of niet. Bijv. wanneer je aan jezelf twijfelt. Ben je bewust van deze gedachten en vorm het om naar iets anders.

“Ik weet dat ik aan mezelf twijfel, maar dat is helemaal niet nodig. Ik ben goed genoeg. Ik ga dit gewoon doen en wat de uitkomst is, maakt niet uit. Ik heb het tenminste geprobeerd.”

Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Alles is relatief en het leven is geen race. Focus niet op hoe anderen ervoor staan, maar op jezelf. Het belangrijkste is dat jij jezelf blijft ontwikkelen en een betere versie wordt van jezelf. Er zal altijd wel iemand beter ergens in zijn dan jij. So be it. Het heeft geen zin om je daar mee bezig te houden.

Wat anderen denken, is niet relevant

Wanneer mensen slecht over je denken, zegt dat meer over hen dan over jou. Zij zijn in dat geval de onzekerheid zelve en veroordelen anderen veel gemakkelijker. Het is een projectie van hun eigen angsten en onzekerheden. Dat heeft niets met jou te maken. Waarom zou je je daardoor laten beïnvloeden?

Wat dit artikel inspirerend? Laat het me weten in een DM of hieronder in de reacties.

Wil je meer artikelen lezen over zelfontwikkeling? Kijk dan ook eens hier.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer