De Boudoir Studio
Tips Zo ga je om met angst voor afwijzing
Vrouw met handen achter haar rug

Zo ga je om met angst voor afwijzing

Denk jij regelmatig na over wat anderen van je vinden? Zoek je constant goedkeuring van anderen? Dan heb je waarschijnlijk angst voor afwijzing. Dit is heel normaal, maar kan ook vervelend worden wanneer dit al jouw gedachten en keuzes bepaalt.

Het zit in ons. Het oerinstinct om erbij te horen. Dat is niet gek aangezien mensen ook menselijk contact nodig hebben. Iedereen wil wel eens een knuffel op zijn tijd en het is fijn om een klankbord te hebben. Je wilt je ervaringen delen met anderen.

Het wordt alleen vervelend wanneer je de mening van een ander boven die van jezelf stelt. Als je constant maar aan het pleasen bent, wekt dat frustratie op en misschien herken je op ten duur jezelf niet eens meer terug. Dat wil je toch niet? Daarom heb ik 3 tips die je kunnen helpen om met je angst voor afwijzing om te gaan.

Onthoud: Jij bent het waard

Laat je eigenwaarde niet bepalen door de mensen om je heen. Zijn zij het ergens niet mee eens? Jammer dan! Niet iedereen zal je aardig vinden. Soms wordt er achter je rug om slecht over je gepraat. Neem het met een korreltje zout. Zolang jij je emoties niet door een ander laat bepalen en je je eigenwaarde hoog houdt, kan niemand je wat maken en is het spelletje snel voorbij.

Denk niet dat alles slecht zal uitpakken

Denken voor een ander of allerlei scenario’s in je hoofd halen waarop een keuze slech zal uitpakken. Dit is iets waar ik zelf veel mee te maken heb gehad. Ik durfde nergens voor te gaan, omdat ik bang was voor een negatief resultaat. Focus je op het heden. Vaak komen deze gedachten voort uit iets wat in het verleden is gebeurd. Iets wat je niet meer mee wilt maken. Je hebt er niets aan om daarin te blijven hangen. Je wilt dit namelijk nooit meer meemaken, dus zorg dan dat het anders uitpakt dan voorheen.

Zoek geen goedkeuring bij anderen

Hecht meer waarde aan je eigen mening en ideeën. Dit betekent niet dat je niet meer naar een ander moet luisteren. Zie het alleen als een gelijkwaardige discussie. Jouw mening doet er ook toe. Ook al ben je bang dat de ander het er niet mee eens is, ga de discussie toch aan. Het is niet erg om het niet met elkaar eens te zijn.

Je kunt de angst voor afwijzing ook omgekeerd zien. Je hebt de behoefte aan bevestiging en acceptatie. Als je niet zelfverzekerd bent, ga je bij een ander bevestiging zoeken. Dat is extreem vermoeiend. Een beter idee is om ervoor te zorgen dat je meer liefde voor jezelf krijgt. Dat je jezelf op waarde gaat schatten en jezelf kunt accepteren om wie je bent. Dan heb je de bevestiging van iemand anders niet meer nodig.

Wil je leren hoe je meer liefde voor jezelf ontwikkelt?

Kom dan naar Selflove Saturday. Er zijn nog 3 van de 14 tickets beschikbaar. Hier vind je meer informatie. Tijdens dit event geeft zelfliefde coach Imke Peters een masterclass waarin je alles leert over bewustwording en zelfliefde.

Ik hoop dat dit je inspireert. Sla dit het op om later nog eens terug te kijken. Deel dit artikel zodat we samen nog meer vrouwen kunnen inspireren. Je mag me altijd een bericht of DM sturen over dit artikel. Ik vind het namelijk superleuk om je reactie te lezen en te horen of je er iets aan gehad hebt.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer