De Boudoir Studio
Fotoshoot 10x voorbereiden voor een lingerie fotoshoot
Vrouw met blauwe ogen en donker haar kijkt in camera

10x voorbereiden voor een lingerie fotoshoot

Yes! Je hebt eindelijk al je moed bij elkaar verzameld en een lingerie fotoshoot geboekt. Maar hoe nu verder? Er zijn genoeg boudoir fotografen die het vanaf dit punt aan jou overlaten. Dat is geen fijn gevoel en ik kan het weten. Zelf heb ik namelijk ook al een aantal keer in lingerie voor de camera gestaan. Het idee dat je het allemaal zelf moet uitzoeken, kan stressvol zijn. Jammer! Want een boudoir fotoshoot is juist iets waar je van wilt genieten.

Hoe kun je je goed voorbereiden voor een boudoir fotoshoot?

Je wilt goed voorbereid zijn op wat komen gaat. Wanneer je De Boudoir Beleving bij mij boekt, wordt je geen moment aan je lot overgelaten. Ik neem je mee in iedere stap die je zet. Van kennismakingsgesprek t/m het samenstellen van jouw album. Ja! Zelfs het bepalen van de lay-out doen we samen. Ik wil namelijk dat jij dit zelf kunt bepalen. Nog iets wat mij uniek maakt t.o.v. andere boudoir fotografen.

Voor iedereen die graag goed voorbereid zijn boudoir fotoshoot begint, heb ik een aantal tips op een rij gezet.

1. Lingerie kopen

Heeft jouw fotograag geen cliënt closet of wil je je eigen lingerie setjes kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Bijvoorbeeld jouw lichaamstype, kleurtype en eventuele onzekerheden die je minder aandacht wilt laten trekken. Ik verwijs je graag door naar mijn gratis lingerie gids voor uitgebreidere informatie.

Ben je benieuwd naar mijn lingerie tips voor een kleine cup? Klik dan hier.
Wil je graag mijn favoriete lingerie merken voor een grote cupmaat weten? Klik dan hier.

2. Labels

Knip de labels uit je lingerie. Zo weet je zeker dat het ook niet op de foto komt te staan. Een goede fotograaf zal dit van tevoren checken, maar het is goed om zelf het zekere voor het onzekere te nemen.

3. Ontharen

Het is natuurlijk helemaal aan jou of je je wilt ontharen. Kies je ervoor om te harsen of epileren? Doe dit dan uiterlijk 3 dagen van tevoren. Zo heeft je huid nog genoeg tijd om te herstellen. Ga je voor scheren? Doe dit dan in de ochtend voor het gladste resultaat.

4. Moodboard

Zelf vind ik dit een heel leuk onderdeel. Zowel wanneer ik voor de lens sta, als wanneer ik fotografeer. Ga op zoek naat foto’s die je mooi vindt en verzamel ze. Bijvoorbeeld in een Pinterest bord. Door middel van een moodboard kun je beter verwoorden wat je mooi vindt en kan de fotograaf hier rekening mee houden. Dit betekent niet dat het een exacte kopie moet worden van de plaatjes die je gezocht hebt, maar het helpt wel om erachter te komen wat voor stijl en sfeer je het meest aanspreekt.

5. Persoonlijke touch

Denk eens na of je iets persoonlijks aan je fotoshoot toe kunt voegen. Ik heb al meerdere dames voor mijn lens gehad die iets persoonlijke meenamen. Bijv. chakra stenen, een favoriet parfum, pin-up haarstyling, de blouse van haar partner, een lingerie setje wat ze cadeau had gekregen, Louboutins etc. Ik raad je aan om van tevoren je wensen aan te geven aan de fotograaf. Zo kan hij/zij met je meedenken hoe deze items het beste tot hun recht komen.

6. Verzorgde nagels

Zorg ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien. Wanneer je De Boudoir Beleving boekt, zal mijn professionele haarstyling en visagist indien gewenst je nagels netjes lakken. Ga je liever naar de pedicure en/of nagelsalon? Zorg er dan voor dat je de afspraken optijd plant. Het zijn de kleine dingen die je snel kunt vergeten.

7. Een bruin kleurtje

Vind je jezelf er te bleek uitzien? Ga dan niet aan de slag met zelfbruiner. Mijn ervaring leert dat dit vaak te oranje en streperig overkomt op foto’s. Dat zou erg zonde zijn natuurlijk, want het is ook niet iets wat je weg kun Photoshoppen. Wil je onder de zonnebank gaan? Bouw het in een aantal weken op en voorkom dat je verbrand. Ga dan bij voorkeur naakt, zodat je geen tan lines krijgt.

8. Hydrateren

Water drinken is heel goed voor je. Niet alleen voor de fotosessie zou ik dit aanraden, maar over het algemeen is het een goede gewoonte. Drink minimaal 1,5 liter water per dag. Een droge huid en gesprongen lippen zijn gemakkelijk te vermijden. Gebruik lipbalsem en drink veel water voor een gezonde gloed op de dag van je boudoir fotoshoot.

9. Losse kleding

Zorg ervoor dat je losse kleding draagt op de dag van jouw fotoshoot. Dus geen strakke beha of slipje, maar ook geen strakke jeans. Ze laten allemaal druklijnen achter op je lichaam die ik niet weg kan Photoshoppen.

Is jouw boudoir fotoshoot ook inclusief haarstyling en visagie? Zorg dan dat je bij voorkeur je lingeriesetje al aantrekt en een badjas meeneemt om eroverheen te dragen. Voor nog meer comfort zou ik zeggen: neem lekkere zachte sokken of sloffen mee. Deze laten geen druklijnen achter en het is ook nog eens lekker warm.

10. Geen stress

Ik weet dat het spannend is, maar maak je niet te druk. Laat alles op je afkomen en heb plezier! Vooral als het gaat om De Boudoir Beleving weet ik hoe heerlijk het is om in de watten gelegd te worden. Je krijgt eerst 1,5 uur haarstyling en visagie bij mij in de studio. Vervolgens neem ik je helemaal mee in het uitkiezen van de setjes en coach ik je volledig door de fotoshoot heen. Ga er met een open mind in en geniet van deze nieuwe ervaring. Wanneer ik je fotograaf ben, kan ik je garanderen dat het eindresultaat verbluffend zal zijn.

boudoir fotoshoot boeken

Wil jij n.a.v. deze tips meer informatie over De Boudoir Beleving en ben je klaar voor een kennismakingsgesprek? Ga dan naar deze pagina en plan jouw afspraak via mijn online tool. Ik leg je graag alles uit over De Boudoir Beleving, mijn werkwijze, haarstyling en visagie, mijn cliënt closet, de volledige prijslijst, mijn studio en meer!

Een kennismaking plannen

Comments

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer