De Boudoir Studio
Geen onderdeel van een categorie Afvallen maakt niet gelukkig
Vrouw in beha zwart wit fotografie

Afvallen maakt niet gelukkig

Regelmatig zie ik artikelen voorbij komen met tips over gezond leven, afvallen etc. Niet alleen op social media, maar ook in het straatbeeld wordt je ermee doodgegooid. Geen wonder dat je denkt dat je gelukkiger zou zijn wanneer je een paar kilo minder weegt. Dit is wat je denkt: je partner vindt je sexier, je hebt meer vrienden, iedereen vindt je leuker etc. 

Wat als ik nou zeg dat daar helemaal niets van waar is?

Misschien denk je dat ik gemakkelijk praten heb met mijn maatje 36, maar ook ik weet dat afvallen niets doet aan mijn geluk. Sterker nog. Toen ik heel obsessief bezig was met mijn gewicht was ik allesbehalve gelukkig. Mijn leven stond in het teken van het cijfertje op de weegschaal, calorieën tellen en eten op vaste tijdstippen.

Gezond leven vs. dieet

Nu vind ik dat er wel een verschil zit tussen gezonde keuzes maken en diëten. Gezond eten en bewegen, maakt dat je je energieker en fitter voelt. Diëten (en dan met name crash diëten) doet juist het tegenovergestelde. Je voelt je chagrijnig, moe en alles lijkt meer moeite te kosten. Ik ben geen diëtist, maar gezonde voeding binnenkrijgen is altijd een goed idee.

Ben je blij met jezelf?

Ik denk dat je partner, vrienden en familie je het leukst vinden wanneer jij gelukkig bent. Wat je gewicht ook is. Natuurlijk maakt het voor jezelf wel uit. Dat snap ik helemaal. Maar weet dat schoonheid vooral van binnen zit. Dat wordt absoluut niet bepaald door je kledingmaat. Stel jezelf de vraag: “Vind ik mezelf leuk zoals ik ben?”. Is het antwoord nee, dan heb je nog wat werk te doen. Hier vind je meer tips. Houd wel in gedachten dat ‘leuk’ dus niet afhankelijk is van gewicht of uiterlijk. Het zit van binnen.

Ik hoop dat dit je inspireert. Sla dit het op om later nog eens terug te kijken. Deel dit artikel zodat we samen nog meer vrouwen kunnen inspireren. Je mag me altijd een bericht of DM sturen over dit artikel. Ik vind het namelijk superleuk om je reactie te lezen en te horen of je er iets aan gehad hebt.

Post a Comment

De Boudoir Studio logo
Contact

De Boudoir Studio
Weert, Limburg, NL
info@boudoirstudio.nl

Kvk. 81462611

Social media
Privacy & Disclaimer